Ktima Pavlidis - Drama

We kennen Griekenland als bakermat van onze beschaving en als fijn vakantieland van zon, zee, strand en vriendelijke mensen. Maar zeg je wijn...? Dat beeld verandert drastisch met name door de wijnen van Pavlidis Estate.

Hier, in een smalle vallei, aan de voet van de Falakro-berg liggen de wijngaarden van Ktima Pavlidis, met wijnen die het beste van de klassieke en de moderne wereld in zich verenigen, ze zijn herkenbaar aan de beschermde herkomstaanduiding (PGI): Wines of Drama.

Wijnbouw sinds mensenheugenis

Na een lange zoektocht naar een locatie waar kwaliteitsdruiven het best zouden gedijen, vestigde Christoforos Pavlidis in 1998 op deze plaats zijn wijnbedrijf. Hier ging hij ‘premium wine’ produceren, hier plantte hij 60 hectare wijngaard die hij beschermde en koesterde. De wijngaarden zijn beplant met lokale en internationale druivenrassen, de streek is sinds mensenheugenis voor wijnbouw in gebruik. Zo brengen de makers het eigen karakter van de streek tot uitdrukking brengen.

Optimale rijpheid

Pavlidis gelooft dat het karakter van een wijn gevormd wordt door de eigenschappen van de wijngaard, de samenstelling van de aarde waarin de wijnstokken wortelen, het klimaat van de regio en de kenmerken van het druivenras. Moderne bewerking van de wijngaard resulteert in optimale rijpheid van het fruit, de toepassing van de nieuwste technische ontwikkelingen bij het wijn maken brengen de gewenste smaken en geuren uit de druif naar boven.

Wijngaard en estate

De wijngaarden van Pavlidis Estate liggen in: Kokkinogia en Perichora. De wijnmakerij bevindt zich aan de noordkant van de eerstgenoemde wijngaard. Een elegant wit bouwwerk contrasteert met de erachter gelegen berg, indrukwekkend gezicht van deze tijd. De begane grond wordt gebruikt als vinificatiekelder, uitgerust met moderne roestvrijstalen tanks voor vergisting en opslag hier is ook een hal voor flesrijping en opslag. Transport van wijnnaar de ondergrondse kelder gebeurt door middel van zwaartekracht, hier rijpt de wijn maandenlang in eiken vaten, onder constante temperatuur en vochtigheidsgraad. Centraal in die kelder, heel belangrijk, is ook het proeflokaal met adembenemend zicht op de vaten.

De wijnen

Ktima Pavlidis werkt met een keur aan inheemse en populaire, Europese druivenrassen. Voor de Thema-serie, een witte en een rode, worden sauvignon blanc met assyrtiko, en syrah met agiorgitiko geblend. Voor de rosé de krachtige noord-Spaanse tempranillo, die in de relatief donkere kleur tot uitdrukking komt. De overige wijnen van Pavlidis met het label Emphasis, ligt de nadruk steeds op één druivenras per soort: assyrtiko en chardonnay voor de witten en opnieuw tempranillo en syrah voor het rood. Reken bij de wijnen van dit huis op voluptueus fruit en stevige smaken. Karakterwijnen uit de klassieke wijnwereld, in een nieuwewereldjasje.

www.ktima-pavlidis.gr

De wijnen van dit wijnhuis:

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het