Ktima Pavlidis Thema wit

Eerste indruk

Helder strogeel. Expressief, de sauvignon stuift je onmiskenbaar tegemoet. De assyrtiko is dan misschien het perensnoepje dat zich openbaart met citrus, droge zomerkruiden en iets zilts op de achtergrond. En dan hebben we het alleen nog maar over de geur! De droppigheid uit de neus komt terug, met enige vertraging. Wat verdwaalde steenvruchten zoals abrikoos en perzik, afgemaakt met witte peper. Thema is een krachtige, pittige wijn. Flink droog, met bitters en zuren die smeken om iets te eten: meer, meer, meer. Een vreugdevolle balans tussen body en frisheid, tussen fruit en al het andere dat wijn zo mooi en zo onpeilbaar fascinerend maakt.

Het verhaal achter de wijn

We hebben het hier over een succesvolle blend van internationaal en inheems, een formule die je vaker ziet in landen die hun eigen druivenrassen aan een groter publiek willen presenteren. Met behulp van sauvignon blanc proberen ze assyrtiko populairder te maken. Dat assyrtiko dat ook prima alleen kan, bewijst Emphasis van Ktima Pavlidis.
Het wijndomein bevindt zich in de plaats Kokkinogia, zo’n 20 kilometer van de stad Drama, in Macedonië (niet te verwarren met het land Noord-Macedonië) in het noordoosten van Griekenland. Drama is de hoofdstad van de regio Drama, onderdeel van Oost-Macedonië en Thrace. Thrace is de meest noordelijke wijnregio van Griekenland, tegen de grens met Bulgarije. Is dat een omweg te veel? Kom gewoon lekker in onze wijnkelder neuzen!

Heerlijk met

schelp- en schaaldieren, gegrilde vis, gefrituurde vis, risotto, pasta met witte saus, witvlees en salades.

Details
Land Griekenland
Regio Drama
Appellatie IGP Drama
Soort Witte wijn (droog)
Druif Assyrtiko (50%), sauvignon blanc (50%)
Oogst Handmatig
Houtlagering Geen
Alcoholpercentage 13 %
Serveertemperatuur 9-11°C
Jaargang 2022
Het best op dronk Nu tot 3 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het