Azienda Agricola San Cassiano - Valpolicella

Tussen Verona en Vicenze, ter hoogte van het Gardameer en Venetië, ligt Azienda Agricola San Cassiano. Een hele mond vol en het woord Agricola zegt dat het hier niet om wijn alleen gaat. Naast uitstekende wijn komt hier ook olijfolie van hoge kwaliteit vandaan.

Het domein ligt bij het dorpje San Cassiano, in het hart van de Mezzane-vallei. Het is een klein groen paradijs in het bekende wijngebied Valpolicella. De streek waar olijfbomen zachtjes ruisen in de wind is dun bevolkt en… populair bij wielrenners. Zon, wind en de vruchtbare aarde hier zijn ideaal voor de unieke wijnen die ze er maken.

Geschiedenis

In 1964 kocht Albino Sella enkele hectaren land. Vanaf de jaren ‘80 werden daar drieduizend olijfbomen en vier hectaren wijngaard aan toegevoegd. Kleinzoon Mirko maakte daar in 2004 Azienda Agricola San Cassiano van, met olijfbomen, een olijfolieperserij, veertien hectaren wijngaard en een wijnkelder.

Filosofie

Voor de Sella’s zijn hun wijnen en olijfolies onderdeel van hun identiteit en passie. Ze gaan hier met respect om met natuur en omgeving, een principe dat in het gehele productieproces wordt toegepast, van olijfboom tot met olijfpers, van wijngaard tot en met wijnkelder.

De wijnen

Naast een tweetal prijswinnende olijfolies, produceert Mirko een serie uitstekende Valpolicella ripasso en amarone wijnen. Voor de amarone worden de rijpe druiven in de nazomerzon te drogen gelegd, het gehalte natuurlijke suikers neemt daardoor toe wat een hogere concentratie en rijkdom aan smaak oplevert. Daarnaast wordt Soave, gemaakt: 100 procent garganega, lichtvoetig, verkwikkend en een ietsje zilt. Heerlijk bij schaal- en schelpdieren en ook bij niet al te vette vis uitstekend gezelschap. Tot slot noemen we hun dijk van een recioto – de zoete variant die bij speciale gelegenheden op tafel gezet wordt. Met deze wijnen op tafel maak je eigenlijk elke gelegenheid heel speciaal. Ciao!

www.cantinasancassiano.it

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het