Weingut Eitzinger - Kamptal

Je geniet nóg meer als je weet wie de wijngaard bewerkt, wie in de kelder werkt en de flessen bottelt en wie het bedrijf naar de toekomst leidt. 'Aan ons de taak om wat beproefd is te combineren met het nieuwe.' Maak kennis met de opvattingen van de familie Eitzinger, Langenlois, Oostenrijk

Langenlois, een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk, ligt in de wijnregio Kamptal, even ten noorden van de Donau, een uur gaans van Wenen. Hier wonen, verdeeld over zeven plaatsjes, cicrca 7000 mensen. Weinig inwoners, veel wijngaarden. Met nog een zevental andere wijnmakers in en om Langenlois bezetten de Eitzingers hier de beste stekjes voor hun druiven.

Nieuw proeflokaal

Het familiebedrijf Eitzinger ligt op een heuvel met schitterend uitzicht op hun eigen ‘wijnbergen’. Een idyllische omgeving die uitnodigt om ter plekke een of meer van hun wijnen te proeven. Mocht je in de buurt zijn, je bent van harte welkom in hun gloednieuwe proeflokaal.

Minder druiven, meer smaak

Omdat ze hier van en met de natuur leven, schenkt de familie Eitzinger extra aandacht aan hun ver van menselijke bemoeienis gelegen wijngaarden, wijngaarden die alleen op een gezonde bodem gezonde druiven voortbrengen en dat je alleen van gezonde druiven goede wijn kan maken. Volgens dat ecologische principe verzorgen zij hun land en houden bewust de opbrengst laag. Want iedereen weet: minder druiven, méér smaak.

Beste stukken grond

De kunst van het wijnmaken begint met het vinden van de ideale locatie voor de druiventeelt. Weingut Eitzinger beschikt over een deel van de beste stukken grond van de gemeente. Perfect, voor de grüner veltliner, riesling, sauvignon blanc, malvasia, chardonnay, zweigelt en sankt laurent en verdeeld over negen locaties. Stuk voor stuk levert dat voor elk ras het beste resultaat op. En zo heb je meteen een idee van de wijnen die het familiebedrijf Eitzinger produceert.

Ongeëvenaarde comeback

Van elk type wijn maken ze hier wit, rood en rosé, mousserend en zoet. Een breed aanbod Oostenrijkse kwaliteitswijn het ontdekken meer dan waard. Als geen ander heeft dit wijnland zich de laatste decennia opnieuw uitgevonden en een ongeëvenaarde comeback gemaakt. ‘In een tijd waarin trends steeds sneller komen en gaan nemen tradities in waarde toe. Aan ons om wat beproefd is en wat nieuw is met elkaar te verbinden. En dat werkt alleen als de verschillende generaties als één team aan de toekomst werkt.' Aldus Toni en Nadja, Anton en Adelheid Eitzinger

www.eitzinger.at

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het