Weingut Geil - Rheinhessen

Geil is de familienaam van wijnmaker Johannes. In modern Duits betekent het simpelweg: mooi, gaaf, te gek! En dat is precies wat de familie Geil doet: gave wijnen maken.

En dat doen ze al generaties lang in Bechtheim, een plaatsje in het zuidelijk deel van Rheinhessen, tussen de zacht rollende heuvels van de Wonnegau, aan de rand van het Rijn-plateau. Hier werken zij volgens de ritmes die de natuur en de seizoenen aangeven.

Geschiedenis
Georg Geil kocht in 1871 het hoofdgebouw van het landgoed, aan de rand van het dorp. Zoon Johannes was een van de eerste wijnproducenten die zijn wijn zelf bottelde. Hij was tevens een van de oprichters van de coöperatie en van de lokale Raiffeisenbank. Daarnaast was hij jarenlang burgemeester van het plaatsje. De groothertog van Hessen aan de Rijn eerde hem met de titel: Ökonomierat.

Filosofie
De filosofie van het bedrijf is helder: consistente aandacht voor kwaliteit en een hoge mate van vakmanschap. Daarbij rekening houdend met een voorkeur in Rheinhessen voor natuurlijke methodes, hard werken en veel geduld.

Assortiment
De wijnen van Geil hebben tijd en ruimte nodig om hun eigen karakter, kracht en stijl te ontwikkelen. En die krijgen ze. De focus ligt bij de familie Geil op riesling, silvaner en Burgunder-variëteiten. Ook tref je er regionale namen als kerner, müller-thurgau en scheurebe. Minder bekend, maar verrassend goed!

Elke denkbare stijl wijn neemt Geil onder handen: wit, rood, rosé, zoet en mousserend (sekt). Het Geil-assortiment is daarbij opgedeeld in drie categorieën: Gutsweine, Ortsweine en Lagenweine. Van wijn zonder opsmuk voor elke dag, tot uitmuntende wijnen van de allerbeste wijngaarden. Met zo’n grote verscheidenheid aan druivenrassen en wijnsoorten is er voldoende om aan elke smaak tegemoet te komen of die juist uit te dagen.

www.weingut-geil.de

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het