Château des Rocques - Rhône

Aan de voet van de Dentelles de Montmirail, in het zuiden van de Rhône-vallei, ligt de de wereldberoemde AOC Vacqueyras. En daar, in een zestiende-eeuws gehucht Sarrians, vind je dé expert in deze wijn: Château des Roques.

Vijfhonderd jaar oude woningen, een bisschoppelijk kerkgebouw met een kapel uit de achttiende en een kasteel uit de negentiende eeuw met even zo oude platanen. Eromheen 38 hectare aan wijngaarden. Met recht een bijzondere plek, dit wijnhuis.

Duurzame landbouw
In deze idyllische setting ontstond het verhaal van Château de Roques. Waar de hartstocht en het vakmanschap om wijn te maken van generatie op generatie zijn doorgegeven. Sinds 1997 zet de wijnfamilie Seroul deze traditie voort.
Pierre Seroul is een onafhankelijke wijnmaker en groot voorvechter van duurzame landbouw. Dat zie je terug op zijn domein waar hij handmatig oogst en natuurlijke mest gebruikt. Ingrijpen met chemische middelen doet hij uit principe niet, tenzij het écht niet anders kan. Omdat anders de oogst verloren zou gaan.

Over Vacqueyras
Al in 1937 kreeg de regio de eerste officiële erkenning voor de kwaliteit van zijn wijnen. Eerst als Côtes du Rhône, in 1990 kreeg Vacqueyras zijn eigen predicaat. Het wijngebied in het departement Vaucluse kent een warm en droog klimaat, met veel zon. De bodem bestaat uit los gesteente dat door oude rivieren en gletsjers is achtergelaten. Een ondergrond die voldoende water doorlaat als er teveel is, en het vasthoudt in droge tijden. Perfecte omstandigheden voor wijnbouw.

Rood, wit en rosé
Je kent Vacqueyras vast om zijn rode wijnen. Smaakmakers zijn vooral grenache, syrah en mourvèdre. Het zijn wijnen met een diepe kleur. Met geuren van rijpe vruchten en een ietsje zoethout. Stevig en toch zacht, krachtig en toch fris. Balans en finesse zijn de sleutelwoorden. Vlak vooral de witte Vacqueyras niet uit! Geel van kleur en geurend naar verse bloemen. Château des Rocques won meerdere prijzen met blends van grenache blanc, viognier, bourboulenc and marsanne. Er is ook rosé. Gul, met delicaat fruit en gemaakt om jong van te genieten.

In de kelder
Château des Rocques heeft een ondergrondse kelder met een natuurlijke waterbron. Ideaal om wijn te maken, er is altijd vers water, het is er koel en vochtig. Dus ook perfect om wijnen te laten rijpen. Dat doen ze hier in kleine en grote eikenhouten vaten van Franse makelij.

De wijnen van dit wijnhuis genieten een internationale reputatie. Gewaardeerd door genieters en kenners, geschonken bij het wereldberoemde restaurant Tour d’Argent en in de Senaat in Parijs.

www.chateaudesroques.fr

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het