Bogle Chardonnay

Eerste indruk

Ben je fan van grootse, krachtige Amerikaanse Chardonnay? Dan is dit je wijn. Bogle zet de toon met een instant klassieker. Hun Chardonnay is een powerhouse die een bijna smeerbare weldaad koppelt aan een verrassend frisse kern van citrusfruit. Bewust boterig met tropisch vruchtenwerk, gedragen door grapefruit. En dankzij negen maanden houtopvoeding in nieuw Amerikaans eiken ontbreken ook geuren van vanille en honing niet. Bij elkaar geeft dat een imposant glas met een lange en zachte afdronk, herinneringen oproepend aan grootmoeders warme appeltaart. Nou vooruit, met een dikke klodder handgeklopte slagroom.

Het verhaal achter de wijn

Dé signatuur van Bogle is het gebruik van eikenhout bij de wijnbereiding. Hun voorraad vaten is imposant, de grootste van één wijnhuis in de VS zelfs, en bestaat uit zowel Amerikaans als Frans eiken – nieuw en gebruikt. Daar kun je heel veel mee variëren om de juiste invloed op de wijn te krijgen. Bij deze Chardonnay betekent dit dat de helft van de wijn vergist is in eikenhouten vaten (dus niet slechts gelagerd na fermentatie) en vervolgens als totaal bijeengebracht, voordat het de fles in gaat. Zo krijg je dus een ‘signature wine’ die de balans vindt tussen stevig, rijk én voldoende fris. Vakmanschap!

Heerlijk met

Schenk deze wijn bij visgerechten of lichte vleesgerechten met rijke sauzen. Maar heel eerlijk, deze Chardonnay gaat goed bij bijna alles. Probeer het zelf.

Details
Land Verenigde Staten
Regio Californië
Appellatie Clarksburg
Soort Witte wijn (droog)
Druif Chardonnay
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Vergist op Amerikaans eiken
Alcoholpercentage 14,5%
Serveertemperatuur 14-16°C
Jaargang 2019
Het best op dronk Nu tot 8 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het