Sileni Lodge Chardonnay Grand Reserve

Eerste indruk

Elegante geuren van steenfruit, een groep fruitsoorten met een grote, harde pit. Denk aan abrikozen, perziken en pruimen. Aangevuld met frisse citrus en aangename aroma’s van geroosterde amandel en hazelnoot. Een rijke, gevulde wijn met krachtige fruitsmaken en een fijne houttoets. Alles in smaakvolle balans. Chardonnay speelt een bijrol in Nieuw-Zeeland, waar sauvignon blanc veruit het populairst is en het meest aangeplant staat. Maar liefst tweederde van alle wijn daar komt van deze druif. Sileni bewijst echter dat chardonnay hier ook een knappe plek op het hoofdpodium verdient: 93 punten en een zilveren medaille bij de Decanter World Wine Awards 2022.

Het verhaal achter de wijn

De druiven voor de Lodge Chardonnay groeien in enkele subregio’s van Hawke’s Bay: de Bridge Pa Triangle en Mangatahi. De warme, gelijkmatige condities van Bridge Pa zijn een tegenpool van de koele omstandigheden in Mangatahi. Dit geeft verschillende smaaktypen aan het fruit en door die twee te combineren ontstaat een spannende wijn die zich laagje voor laagje blootgeeft.
Handmatige oogst en met tros en al de pers in. Hierna fermenteert het troebele sap in Franse barriques, waarna de wijn nog tien maanden eikenhouten rijpt voordat het de fles in mag.

Heerlijk met

pasta met roomsaus, stevige vissoep of met gerookte zalm.

Details
Land Nieuw-Zeeland
Regio Hawke's Bay
Appellatie Hawke's Bay
Soort Witte wijn (droog)
Druif Chardonnay
Oogst Handmatig
Houtlagering Barriques
Alcoholpercentage 13,5 %
Serveertemperatuur 10-12°C
Jaargang 2020
Het best op dronk Nu tot 6 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het