Sileni Cellar Selection Merlot

Eerste indruk

Rijpe zwarte bessen, kersen en pruimen, subtiele kruiderij. In de mond donker bessenfruit met flink wat diepte en een zalig-zachte finale. In het Engels noemen we zo’n wijn: fruit-forward. Vooruit met dat fruit! Nieuw-Zeeland staat minder bekend om zijn rode wijnen, dan om zijn witte. Hawke’s Bay is de grootste producent van rood in het land én de op twee na grootste wijnregio. Dus al met al staat er toch best wat cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah en - inderdaad - merlot aangeplant.

Het verhaal achter de wijn

De druiven voor deze Cellar Selection Merlot komen van de Sileni-percelen Lyons, Wedd, Talbot, JV en Hikumutu. Allen binnen de Bridge Pa Triangle-regio in de Heretaunga Plains van Hawke's Bay. Een van de warmere gebieden met een ondergrond van rood gravel, de ideale bodem voor merlot. Vergisting vindt plaats in gesloten stalen tanks, waar door het regelmatig omroeren en overpompen van het sap extra kleur en tannines vrijkomen. Het gebruik van kweekgisten waarborgt de fruitaroma’s in de wijn en ook de rest van het proces staat volledig in het teken van de fruitigheid van de Merlot. Vandaar: minimaal houtgebruik voor wat extra rijkheid en aroma, en een vroege botteling.

Heerlijk met

spare-ribs, rijke pastagerechten en gestoofd rundvlees.

Details
Land Nieuw-Zeeland
Regio Hawke's Bay
Appellatie Hawke's Bay
Soort Rode wijn (droog)
Druif Merlot
Oogst Machinaal
Houtlagering Minimaal
Alcoholpercentage 13,5 %
Serveertemperatuur 14-16°C

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het