Sileni Cellar Pacemaker Cabernet Franc

Eerste indruk

Rijpe pruimen, bosbessen, aromatische kruiden en bloemen. Dat is het eerste dat je ruikt als je op geurtocht gaat in je glas. En dan proeven: een zijdezachte wijn, rijk gevuld met geconcentreerde smaken van zwarte bessen en kruiderij. Er is maar een beperkt aantal (monocépage) Cabernet Franc’s in Nieuw-Zeeland, deze behoort tot de besten. Of de wijn daarmee ook goed is voor je hart? Daar geeft de naam Pacemaker geen invulling aan.

Het verhaal achter de wijn

Ondanks dat deze wijn van één druivenras is gemaakt, is het toch een blend. Hoe dat kan? Door het fruit van meerdere wijngaarden, of delen ervan, samen te voegen. Het komt in dit geval van Sileni’s Hikumutu- en Wedd-wijngaarden in de Bridge Pa Triangle-regio. Die op zijn beurt weer te vinden is op de Heretaunga Plains van Hawke’s Bay. Een van de warmere gebieden, dat met een ondergrond van rood gravel de ideale bodem voor cabernet franc vormt. Vóór de oogst brengt Sileni het aantal trossen terug tot één per tak aan de druivenstok om rijpe druiven met een geconcentreerde smaak te krijgen. Na de oogst en het persen gaat het sap in kleine houten vaten in, een combinatie van Frans en Amerikaans eiken, waarvan 30 procent nieuw is. Veertien maanden later gaat deze gangmaker de fles in. Kia ora!

Heerlijk met

langzaam gegaarde eend, pasta met een rijke tomatensaus of luxe hamburgers.

Details
Land Nieuw-Zeeland
Regio Hawke's Bay
Appellatie Hawke's Bay
Soort Rode wijn (droog)
Druif Cabernet franc
Oogst Machinaal
Houtlagering Minimaal
Alcoholpercentage 13,5 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Jaargang 2018
Het best op dronk Nu tot 6 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het