San Cassiano Casal Sole 500

Eerste indruk

Zoals je mag verwachten van een metodo classico, zelfs al is het uit een onverwachte wijnhoek: appel, brioche, honing, acacia en noten zoals amandelen in de neus. Rond en hartig in de mond. Fijn en fris met een zachte en toch nadrukkelijke afdronk. Eens wat anders in Valpolicella. Hoewel de garganega- en chardonnaydruiven voor deze klassieke, mousserende wijn (waarschijnlijk) van elders in Veneto komen. Wijngaarden die op 500 meter hoogte liggen en in een heerlijk klassiek Italiaans pergolamodel staan aangeplant. Je weet wel, zo’n bladerdak op hoogte waaronder de druiven schaduw en bescherming genieten.

Het verhaal achter de wijn

De stokken voor deze druiven groeien op een kalkstenen bodem. Die biedt een bron van calcium, die geeft de juiste zuurgraad aan de bodem en zorgt voor minder stikstof. En dat is wat je wil, als wijnmaker. Van weinig stikstof in de bodem groeien de druivenstokken minder hard, maar wel rustig en gelijkmatig. Dat heeft een positief effect op de kwaliteit van de druiven én dus op de wijn. Die druiven worden begin september geoogst en vergisten op lage temperatuur in stalen tanks. Hierna volgt nog een tweede vergisting op fles van 36 maanden. Precies, zoals bij Champagne. Iets zegt ons dat je nú al nieuwsgierig bent…

Heerlijk met

lichte salades, of als aperitief.

Details
Land Itali
Regio Veneto
Appellatie Veneto DOC
Soort Witte wijn (droog)
Druif Garganega, chardonnay
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Geen
Alcoholpercentage 12,5%
Serveertemperatuur 10-12°C
Jaargang NV
Het best op dronk Nu tot 3 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het