Naegele Weissburgunder Im Kirschgarten

Eerste indruk

Complexe geuren van lokale fruitsoorten zoals peer en kweepeer. Wij bespeuren ook citrus en abrikoos, venkel en veldkruiden. Een romige, ronde wijn met een aangename bite aan het einde. Zo een waarvan je direct zin krijgt om er iets bij te koken! Mooie balans tussen fris, fruit en vulling. De lange, intensieve afdronk maakt het geheel compleet.
Weetje: Weissburgunder is de Duitse naam voor pinot blanc, of pinot bianco in Italië. Alle pinots scharen onze oosterburen onder de Burgunder-familie: Spätburgunder, Grauburgunder, Frühburgunder, et cetera.

Het verhaal achter de wijn

Deze wijn is vegan, zegt het etiket. Wat zegt dat eigenlijk? Het betekent dat er geen dierlijke middelen zijn gebruikt in de kelder bij de wijnbereiding. Want vooral in dat laatste deel is dat eigenlijk zeer gebruikelijk. Met name bij het klaren en filteren van wijn. Eiwitten zijn handig om de in de wijn zwevende vaste bestanddelen samen te pakken en te verwijderen. Veel wijnmakers gebruiken producten van dierlijke afkomst in dat proces. Denk aan bestanddelen uit eieren of van melk, maar ook vislijm of gelatine. Gelukkig zie je dat in ons premium wijnsegment steeds minder. Daar nemen wijnmakers de tijd om de wijn uit zichzelf (door zwaartekracht) helder te laten worden, of gebruiken niet-dierlijke stoffen zoals bentoniet. En dan is je wijn dus vegan.

Heerlijk met

romige groentegerechten, kalfsvlees, gevogelte en vis: onze tip, met forel! Drinktemperatuur: 9-11 graden.

Details
Land Duitsland
Regio Pfalz
Appellatie Pfalz
Soort Wit (droog)
Druif Weissburgunder
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Geen
Alcoholpercentage 13,5 %
Serveertemperatuur 9-11°C
Jaargang 2021
Het best op dronk Nu tot 3 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het