Naegele Riesling Am Kirchberg

Eerste indruk

Dit is een verfijnde, heel precies gemaakt Duitse Riesling. In de Pfalz maakt Naegele daar een witte wijn van met veel sap en frisheid die ruikt en smaakt naar geel fruit. Denk aan ananas en gele pruimen. Een kruidige, droge wijn die niettemin in je mond een spelletje speelt met de illusie van zoet. Afgerond met een honingzachte afdronk die nog lang nazingt. Niet voor niets dat precies deze wijn de ‘Goldene Kammerpreismünze 2021’ won, een jaarlijkse wijnbeoordeling door de Landwirtschaftskammer Rheinland-Pfalz voor de wijnbouwgebieden Nahe, Rheinhessen en Pfalz.

Het verhaal achter de wijn

Deze wijn komt van de beste rieslingwijngaarden die Naegele heeft: Am Kirchberg. Al meer dan 100 jaar is het Weingut eigenaar van deze percelen gelegen op rode zandsteen waarin veel resten van prehistorische zeeën te vinden zijn. Hieraan dankt deze riesling zijn typische, minerale karakter en geeft het de wijn alle ingrediënten voor een lang leven. Wijnweetje: Denk bij mineraal vooral aan zilte toetsen of geuren van vuursteen en andere steensoorten.

Heerlijk met

verschillende voorgerechten, zoals groene salade of aspergesalade. Maar ook bij gegrilde vis of gevogelte en een keur aan kazen. Als uitsmijter tippen wij nog: zuurkool met worst!

Details
Land Duitsland
Regio Pfalz
Appellatie Pfalz
Soort Wit (droog)
Druif Riesling
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Geen
Alcoholpercentage 12,5 %
Serveertemperatuur 10-12°C
Jaargang 2020
Het best op dronk Nu tot 10 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het