Naegele Grauburgunder Am Heidengraben

Eerste indruk

Een fonkelend gele, stevige wijn. Met geuren van appel, peer en citrusfruit, afgerond met kruiderij. Romig, zacht, delicaat en fris. Het zit er allemaal in. Doet het jong al fantastisch, met zijn gulle karakter, maar kan zich nog enkele jaren ontwikkelen. Dan geniet je optimaal van de volheid, gecombineerd met een trefzekere elegantie. Wat dat betreft is Grauburgunder vaak onderschat. Voor meer diepgang en smaak rijpt deze Duitse pinot gris op zijn fijne gistcellen - sur lies. Voor een deel in roestvrij staal en een deel in houten vaten.

Het verhaal achter de wijn

De ondergrond waarop de druivenstokken met Grauburgunder staan aangeplant heet bondzandsteen. Dit is tijdens het Trias afgezet in het zogenoemde Germaanse Bekken en dat lag destijds ter hoogte van het huidige Noord-Afrika. Het droge, warme klimaat van toen is waarschijnlijk de reden voor de rode kleur van deze steensoort, veroorzaakt door ijzeroxide. Het zijn dit soort bijzondere omstandigheden die bijdragen aan de eigenheid en het succes van bepaalde wijnen. Deze Am Heidengraben verdiende er namelijk de ‘Goldene Kammerpreismünze 2021’ mee. Uitgegeven tijdens de jaarlijkse wijnbeoordeling door de Landwirtschaftskammer Rheinland-Pfalz.

Heerlijk met

een voorgerecht als terrine van kippenlever, tipt de wijnmaker zelf. Of een hartig hoofdgerecht. Deze wijn is namelijk een prima alternatief voor rood.

Details
Land Duitsland
Regio Pfalz
Appellatie Pfalz
Soort Wit (droog)
Druif Grauburgunder
Oogst Handgeplukt
Houtlagering deels hout, deels RVS
Alcoholpercentage 13 %
Serveertemperatuur 10-12°C
Jaargang 2021
Het best op dronk Nu tot 7 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het