Heribert Boch Blanc de Noir
Eerste indruk
Mindblowing. Dat is de eerste indruk. Hoe krijg je zoveel intensiteit en diepte in een witte wijn? Door hem van druiven te maken waar je normaal rode wijn van maakt (of rosé, vooruit). Zie: Het verhaal achter de wijn.
Blanc de noir van Heribert Boch is gemaakt van Blauer Spätburgunder en dat levert een wijn op die fris, rijp en bloemig is, gevuld met abrikozen en perziken. Een wijn die zelfs gekoeld warmte uitstraalt. Een verrassend diepe smaak met een klein sprankeltje, veel kruiden en kracht.
Het verhaal achter de wijn
Wit van zwart. Witte wijn van blauwe druiven om precies te zijn. Een bekend fenomeen in de Champagne. Daar is de gemiddelde blend gemaakt van drie druiven waarvan er twee blauw zijn. Want knijp je in een blauwe druif, dan komt daar transparant sap uit. Kan gewoon. Dat moeten ze bij Heribert Boch ook hebben gedacht, dat dat een goed idee was. En dat klopt. Deze blanc de noir is bij ons zelfs een van hun best verkochte wijnen!
Heerlijk met
van alles. Deze wijn is zo veelzijdig, die kan heel wat hebben. Probeer het eens!
Details
| Land | Duitsland |
|---|---|
| Regio | Moezel |
| Appellatie | Moezel |
| Soort | Wit (droog) |
| Druif | Spätburgunder |
| Oogst | Handgeplukt |
| Houtlagering | Geen |
| Alcoholpercentage | 13 % |
| Serveertemperatuur | 13-15°C |