The Montelena Estate Napa Valley Zinfandel

Eerste indruk

Montelena heeft hun geweldige fruit van de meest ‘Amerikaanse’ druif omgezet in een spannend en evenwichtig eindresultaat. De Estate Zinfandel geurt eerst naar rijpe framboos en veenbes, niet veel later gevolgd door bramenjam, hoisin en hartige kruiden - zwarte peper en rozemarijn. Opvallend fris voor zinfandel. Ten slotte een onderlaag van aardbei, speculaaskruiden, gedroogde kersen en iets aangenaam aards. Een zachte, soepele en sappige wijn die totaal geen moeite heeft met een relatief hoog alcoholpercentage. Integendeel, het staat hem goed!

Het verhaal achter de wijn

De wijngaard in Calistoga, waar de zinfandeldruiven groeien, is gevarieerd. Met vlakke delen en steile heuvels. De ondergrond is een combinatie van geërodeerd steenmateriaal, aangevoerd door de Napa River, en vulkanische aarde gevormd door eeuwenoude lavastromen. Er staan hele oude wijnstokken en jonge, zo’n tien jaar geleden aangeplant. Hierdoor is 2018 de eerste Estate Zinfandel sinds 2012. De oudste planten staan in de vulkanische grond, de jonge in het alluviale deel. Dit draagt bij aan het complexe karakter van de wijn. Na de oogst vergist het sap op roestvrij staal, daarna gaat het verder op eiken. Voor de rijping gebruikt Montelena een combinatie van Frans, Iers(!) en Amerikaans eiken, waarvan 17 procent nieuw. Na 16 maanden gaat de wijn de fles in en kan ie op weg naar een glas bij jou in de buurt!

Heerlijk met

spareribs van de barbecue, lamsbout of een goed gekruide rundvleesschotel. Past ook heel goed bij nagerechten met donkere chocolade.

Details
Land VS
Regio Californië
Appellatie Calistoga, Napa Valley
Soort Rode wijn (droog)
Druif Zinfandel
Oogst Handmatig
Houtlagering Eiken, 17% nieuw
Alcoholpercentage 14,5 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Jaargang 2018
Het best op dronk Nu tot 5 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het