Mont-Redon Réserve rosé

Eerste indruk

De eerste geuren die je te binnen schieten zijn die van rozenblaadjes, witte bloesem, gekoelde framboosjes en een handjevol snoepgoed. Dan in de smaak fijne, maar duidelijke kruiderij, aardbeitjes, zwarte peper. Met een zoet randje maar standvastig in het midden. Volop sap, lange afdronk en je proeft dat dit met veel focus gemaakt is. Ten slotte, verrassend pittig ten opzichte van de geur. Een droge rosé voor de liefhebbers van serieuze wijnen, maar evengoed elegant en licht van stijl. Want het lijkt een frivole terrasjongen, maar blijkt een verrassende daar-wil-je-iets-bij-etenwijn.

Het verhaal achter de wijn

Château Mont-Redon, dat is ervaring, traditie en lokale geschiedenis. Getuige inmiddels vier generaties wijnmakers onder de familienaam Abeille-Fabre in en om Châteauneuf-du-Pape. De wijngaarden waar de druiven voor deze rosé groeien vind je in de zuidelijke Rhônevallei. Waar de bodems afwisselend zanderig zijn of bedekt met kiezels. Het klimaat kent droge, hete zomers met slechts af en toe een bui, waar de Mistralwind regelmatig waait en zorgt dat de druiven er weinig last hebben van schimmels. Na de oogst in september gaan de druiven in hoog tempo richting wijnkelder. Na het sorteren worden deze voorzichtig geperst. Onder volledige controle van de temperatuur, want traditie betekent niet dat je geen moderne wijnmaaktechnieken toepast, vergist het druivensap tot roséstijl die ze zoeken. In februari van het jaar erna gaat de wijn de fles in.

Heerlijk met

salade Niçoise met een extra draai aan de pepermolen, Caesar salade met riant ansjovis in de mayo of een hele gegrilde vis. Serveren op 8-10°C.

Details
Land Frankrijk
Regio Rhône
Appellatie Côtes du Rhône
Soort Rosé (droog)
Druif Grenache noir, syrah
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Geen, gerijpt op RVS
Alcoholpercentage 13 %
Serveertemperatuur 10-12°C
Jaargang 2021
Het best op dronk Nu tot 2 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het