Mont-Redon Réserve Côtes du Rhône rouge

Eerste indruk

Château Mont-Redon zocht naar een rode Côtes du Rhône die twaalf tot achttien maanden na de oogst zich van zijn charmante, elegante en fruitige kant laat zien. Deze Réserve is het resultaat. Een dieprode wijn die geurt naar rood fruit. Rond en met heerlijke kruiderij in de afdronk. Eentje die je dankzij de precisie waarmee hij gemaakt is en de fijne structuur ook nog uitstekend enkele jaren bewaard kan blijven.
En dat fruitige in de stijl is voor een groot deel te wijten aan de zanderige ondergrond van de wijngaarden. Die liggen in het zuidelijk deel van de Côtes du Rhône, daar waar de aarde afwisselend bedekt is met zand en kiezelstenen. Zand voor fruit dus en met kiezelstenen ga je voor meer body en structuur. Heel interessant met syrah, vinden ze bij dit wijnhuis, en daar kun je dus naar hartenlust mee spelen.

Het verhaal achter de wijn

De Côtes du Rhône kent een mediterraan klimaat met hete, droge zomers - af en toe een bui. De Mistral waait er het hele jaar door, relatief constant, en zorgt ervoor dat de druivenstokken weinig last hebben van schimmels. De rijpe druiven plukken de medewerkers van de familie Abeille-Fabre in september. Door naar het wijn maken. Dat is maatwerk per druivenras bij dit wijnhuis. Dus de ene keer fermenteren ze de oogst van het ene druivenras apart van het andere, de andere keer samen. Co-fermentatie, heet dat, en dat gebeurt soms om meer spanning aan de wijn te geven. Hoe dan ook is er temperatuurgecontroleerde vergisting, die zorgt voor de juiste extractie van tannines en kleur. Na de tweede (malolactische) omzetting rijpt de wijn in de kelder voor de duur van zo’n acht tot tien maanden. Dat gebeurt in RVS of betonnen tanks.

Heerlijk met

wit of rood gegrild vlees, charcuterie van wild of rauwe ham, en diverse kazen.

Details
Land Frankrijk
Regio Rhône
Appellatie Côtes du Rhône
Soort Rood (droog)
Druif Grenache noir, syrah
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Geen, gerijpt op RVS
Alcoholpercentage 14 %,5
Serveertemperatuur 16°C-18
Jaargang 2020
Het best op dronk Nu tot 8 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het