Mendel Cabernet Sauvignon
Eerste indruk
Kruidig, fruitig en intens. Geuren van bosbessen, cassis en aardbeien. Maar ook laurier, trekdrop en zwarte peper melden zich. Na een eerste walsrondje aangevuld met vanille en caramel. En… wat je ruikt is wat je proeft. Bovendien, voor een cabernet sauvignon van relatief jonge stokken, zeer soepel en zacht. Een prachtige combinatie van Argentijns wijn maken met een Franse hand. Genieten met een hoofdletter G.
Het verhaal achter de wijn
Alleen het allerbeste, is kort samengevat, goed genoeg voor deze wijn. Op ruim een kilometer boven de zeespiegel groeien de cabernet-sauvignondruiven aan 30 jaar oude wijnstokken in drie verschillende wijngaarden. Bij de oogst selecteert de wijnmaker met zijn hardwerkende crew de trossen die naar kwaliteit in aanmerking komen voor deze cuvée. Daarna aan de sorteertafel, gaat ook nog eens elke druif afzonderlijk door hun vingers. Zo nauwgezet is de controle. Na fermentatie gaat het sap in een combinatie van oude en nieuwe eiken vaten. Na zo’n anderhalf jaar mag de wijn de fles in, maar blijft ook daarin nog zes maanden rijpen voordat ie richting onze kelders komt. Veel tijd en moeite, dan hebben we ook iets liggen waar je wel voor wilt aankloppen!
Heerlijk met
gegrild vlees (kip, varken, rund), wilde paddenstoelen, gegrilde groenten en scherpe kazen.
Details
Land | Argentinië |
---|---|
Regio | Mendoza |
Appellatie | Mendoza |
Soort | Rode wijn (droog) |
Druif | Cabernet sauvignon |
Oogst | Handgeplukt |
Houtlagering | Vergist op Frans eiken |
Alcoholpercentage | 14,3% |
Serveertemperatuur | 16-18°C |