Heribert Boch Secco Feinherb

Eerste indruk

Het bewijs dat je van iets eenvoudigs groots kunt genieten. Secco is een Duitse mousserende wijn ontstaan door koolzuur toe te voegen (zie verder: Het verhaal achter de wijn).
Deze halfdroge, sprankelende en lichte secco heeft bescheiden aroma's van rijpe appel, peer en een zelfs wat exotisch fruit. Verfrissend en levendig, met fijne belletjes, speels balancerend tussen zoet en zuur, met een verkwikkende afdronk. Maakt van ieder moment een ongecompliceerd feestje.

Het verhaal achter de wijn

Duitse secco’s zijn fris, licht, zomers en fruitig, en relatief goedkoop. Omdat het procedé minder bewerkelijk is en ze daardoor niet in aanmerking komen voor de mousserendewijnbelasting.
Volgens de Duitse wet is secco een ‘stille wijn met een hoger koolstofdioxidegehalte (CO2) dan stille wijn’. CO2 ontsnapt grotendeels tijdens de fermentatie van druivenmost. In het geval van secco wordt het opgevangen en na de fermentatie weer aan de wijn toegevoegd. Zo ontstaat een druk van 1 tot 2,5 bar - sekt of champagne heeft tussen de 3 en 6 bar druk. Daarom heeft secco voldoende aan een schroefdop of een kurk met krimpfolie.

Heerlijk met

lichte voorgerechten zoals salades, bruschetta of verse vis, past ook goed bij lichte pastagerechten, delicaat gevogelte of fruitige desserts.

Details
Land Duitsland
Regio Moezel
Appellatie Moezel
Soort Wit (halfdroog)
Druif Riesling
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Geen
Alcoholpercentage 12 %
Serveertemperatuur 6-8°C

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het