Heribert Boch Blauer Spätburgunder 'Trittenheimer Altärchen'
Eerste indruk
Verfijnd en helder robijnrood. Aroma's van rijpe kersen, rode bessen en in de verte viooltjes. Met subtiele kruiden en iets vanille. Fluweelzacht en evenwichtig, met zachte tannines en een lange, delicate afdronk.
Het verhaal achter de wijn
Naast de traditionele riesling staan op hun wijngaard Trittenheimer Altärchen ook pinot noir-druiven. Deze verbouwen ze bij Boch al sinds 1993, met veel succes en op zeer hoog niveau. Inmiddels staat op ongeveer 25 procent van hun wijngaardoppervlak Spätburgunder. Daarnaast telen ze ook de druivenrassen rivaner, kerner, chardonnay, pinot blanc en bacchus. Samen goed voor nog eens ongeveer 15 procent van het geheel.
Heerlijk met
lichte vleesgerechten zoals kalfslende, lamskoteletten of eendenborst, maar ook met gegrilde groenten, paddenstoelengerechten of camembert en milde bergkazen.
Details
| Land | Duitsland |
|---|---|
| Regio | Moezel |
| Appellatie | Moezel |
| Soort | Rood (droog) |
| Druif | Spätburgunder |
| Oogst | Handgeplukt |
| Houtlagering | Geen |
| Alcoholpercentage | 12,5 % |
| Serveertemperatuur | 14-16°C |