Cuisine en Famille - Les Bras m'en tombent Blanc

Eerste indruk
Zo’n echte zomerse vis-op-de-grillwijn. Helder strogeel, krachtig, met frisse citrus en rijp pitfruit als abrikozen en perziken. Wat lichte zomerkruiden en zongedroogd stro toe. Pittiger dan je denkt. Sappig ook, met de nodige amandelbitters en flink wat witte peper dat tot aan de finale aanhoudt. ‘Om van te genieten als aperitief’, is een van de suggesties volgens de website van Cuisine en Famille. Van ons mag het, maar bij het eten komt deze riante witte wijn het best tot zijn recht.
De druiven voor deze witte Vin de France komen van de linkeroever van de Côtes du Rhône, van biologisch verbouwde wijngaarden.
Het verhaal achter de wijn
Deze wijn, ook in rood, komt voort uit een verhaal over liefde. Over familie en vrienden. Over vrienden die familie werden. Over de biologische wijnen gemaakt door Claire en Adrien Fabre. Dat is een nobel streven, maar hard werken: Les bras m’en tombent! Letterlijk vertaald: Mijn armen vallen eraf! Wees gerust, het is een Frans gezegde dat zoveel wil zeggen als: Daar zakt mijn broek van af! Een staat van tijdelijke onmacht om wat dan ook te doen, gesymboliseerd door de armen die van je lijf vallen. Je bent letterlijk even 'onthand' en dan kun je niet veel meer doen. Die Fransen ook. Maar wijn maken, dat kunnen ze!
Heerlijk met
bij schelp- en schaaldieren en gegrilde vis.
Details
Land | Frankrijk |
---|---|
Regio | Rhône |
Appellatie | Vin de France |
Soort | Wit (droog) |
Druif | Vermentino, grenache blanc, clairette |
Oogst | Handgeplukt |
Houtlagering | Geen |
Alcoholpercentage | 13 % |
Serveertemperatuur | 12-14°C |