La Rioja Alta Reserva 'Viña Alberdi'

Eerste indruk
Intens en briljant granaatrood met een levendige paarse rand. In de neus valt de hoge intensiteit op, met noten van rood fruit (frambozen, wilde aardbeien, rode bessen) verpakt in aroma’s van balsamico, caramel, vanille, toffee en geroosterde koffie.
In de mond is de wijn gebalanceerd, fris, met fijne en zijdezachte tannines. Een lange afdronk, waarbij de balsamico en het frisse rode fruit weer opduiken.

Het verhaal achter de wijn
De tempranillodruiven voor deze rode Spanjaard groeien op eigen wijngaarden in Rodezno en Labastida met een bodem van kalk en klei. Op een hoogte van 500-600 meter en de stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. De oogst gebeurt met de hand waarbij per tros wordt gecontroleerd op kwaliteit. Hierna gaan de druiven met gekoeld transport naar de wijnmakerij. Na weer een optische controleronde gaan de druiven de tanks in waar natuurlijke fermentatie en malolactische omzetting plaatsvindt. Voor de rijping zet La Rioja Alta Amerikaans eiken in. Een jaar in nieuw eiken en een jaar in vier jaar oude vaten. De wijn wordt op traditionele wijze bij kaarslicht overgestoken in andere vaten. Voor iedereen van 50 jaar of ouder: Vakmanschap is…? Precies.

Heerlijk met
van alles! Voorgerechten, snacks en barbecues - rijst, pasta en stoofschotel - licht-gegrild vlees en vis.

Producent
La Rioja Alta, Rioja

Details

Land Spanje
Regio Rioja
Appellatie DOCa Rioja
Soort Rode wijn (droog)
Druif Tempranillo
Oogst Handmatig
Houtlagering Twee jaar op Amerikaanse eiken vaten
Alcoholpercentage 14,5 %
Serveertemperatuur 16-18°C

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het