Guelbenzu VIERLAS Finca la Lombana

Eerste indruk
Het is de kleur die al direct indruk maakt. Warm en diep scharlakenrood. Dat zet door in de geur en de smaak. Verwarmende kruiderij met confiture van donker fruit: van zwarte bes tot en met pruim.
Vierlas van Guelbenzu is een diepe, volle, pittige kruidenbom. Met de aroma’s én de kwaliteit van een handgerolde sigaar. Bijna schoonvegend - als een digestief. En wat een lengte!
Hier móét je iets bij eten, stevig en goed gekruid. Zelfs Surinaams, Indonesisch of Indiaas kan. Deze rode Spaanse wijn is niet voor de lichtvoetige slurper. Maar man, wat een hartverwarmende geweldenaar.

Het verhaal achter de wijn
Franse druiven in Spanje. Dat klinkt als een Super Ribera de Queiles. Zoals Antinori in Toscane doet. Behalve dat deze klassewijn een veel vriendelijker prijs kent.
Finca la Lombana bestaat uit 46 hectare aan wijngaarden in een droog, onvruchtbaar en stenig gebied. Dat biedt veel voordelen. Door de textuur van de aarde en het waterdoorlatende vermogen van de grond is het ideaal om druiven te verbouwen. Er is minimale kans op vorst en de opbrengsten blijven laag, dus meer kwaliteit aan de druivenstok. Het grote verschil tussen de dag- en nachttemperatuur is gunstig om ronde, stevige maar toch doordrinkbare wijnen te maken. Ten slotte voorkomt de Cierzo, de constante noordenwind die door het gebied waait, dat er mist en vocht ontstaan. Dus weinig kans op schimmels. Het resultaat: een win-win-winwijn.

Heerlijk met
pittige, gekruide vleesgerechten of stoofpot met wild.

Producent
Guelbenzu, Finca La Lombana (Bodegas Bornos)

Details

Land Spanje
Regio Aragón
Appellatie Ribera del Queiles
Soort Rode wijn (droog)
Druif Merlot, syrah
Oogst Machinaal
Houtlagering 6 maanden op Frans en Amerikaans eiken
Alcoholpercentage 14,5 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Jaargang 2017
Het best op dronk Nu tot 5 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het