Geil Rosé Trocken
Eerste indruk
Hoe maak je nou de allersappigst rosé die iedereen lekker vindt? Die standaard in je koelkast moet liggen zodra de zonnestralen zich melden voor een lang en warm zomerseizoen? Door hem te maken van pinot noir, st. laurent en merlot. Die laatste zag je niet aankomen, toch? Hier in het Duitse Rheinhessen lukt dat anders uitstekend - en steeds beter. Krijg je bloemen en bessen, aardbeien en frambozen. Een rosé die rijp fruit combineert met dorstlessende kruidigheid, op smaak gebracht met zwarte peper. Dit is een serieus te nemen wijn met diepte en leven, zet er wat lekkers te eten naast.
Het verhaal achter de wijn
Zo’n rosé komt je niet aanwaaien als wijnmaker, daar zitten jaren ervaring en kennis achter. Niet voor niets werd deze wijn al in 2021 uitgeroepen tot: Winner best Rose trocken Gourmetwelten Berlin.
Volgens de regionale traditie van Rheinhessen werken ze bij Geil met een voorkeur voor natuurlijke methoden, toewijding aan vakmanschap en volgens de strengste technische normen. Met hard werken en geduld als voorwaarden om uitmuntende wijnen te maken. De focus van hun werk ligt naar eigen zeggen ‘op de druivenrassen riesling, burgunder en silvaner’. Daar doen ze deze rosé tekort mee.
Heerlijk met
paella, gevulde inktvis met paprikacoulis, scampi met pittige tomatensaus, gemarineerde sardines en basilicumolie, of als zomerterraswijn.
Details
| Land | Duitsland |
|---|---|
| Regio | Rheinhessen |
| Appellatie | Rheinhessen |
| Soort | Rosé (droog) |
| Druif | Pinot noir, st. laurent, merlot |
| Oogst | Handgeplukt |
| Houtlagering | nvt |
| Alcoholpercentage | 12,5 % |
| Serveertemperatuur | 9-12°C |