Geil Weisser Burgunder Trocken

Eerste indruk

De perfecte allrounder, met tonen van appel, kweepeer, gele pruim en citrusschil. Frisheid en volheid waarin vooral de sappige peren opvallen. Een wijn waar iedereen van geniet, onder alle omstandigheden en in alle seizoenen. Body, kruidigheid en heerlijk romig - typisch voor weissburgunder alias pinot blanc alias pinot bianco. Ook typisch, zo’n wijn waarvan je direct zin in een tweede glas krijgt.

Het verhaal achter de wijn

De Weissburgunder Trocken van Geil is vegan. Oftewel, gemaakt zonder gebruik van dierlijke producten in de wijnkelder. Dat klinkt raar, maar het is redelijk gangbaar om wijn met eiwitten, vislijm of gelatine te ‘klaren’ - een techniek waarbij zwevende resten in de wijn worden verwijderd voordat deze wordt gebotteld. Wijnmakers voegen een stof toe die die deeltjes samenbrengt en aan elkaar plakt. Dat zakt als bezinksel op de bodem van de tank en heldere wijn kan zo de fles in. Die techniek is ook mogelijk met bentoniet, een soort klei, of synthetische materialen en daarmee is je wijn dus vegan.

Heerlijk met

tarte flambée, asperges met hollandaisesaus, salade niçoise of gebakken vis met gestoomde prei en wittewijnsaus.

Details
Land Duitsland
Regio Rheinhessen
Appellatie Rheinhessen
Soort Wit (droog)
Druif Weissburgunder
Oogst Handgeplukt
Houtlagering nvt
Alcoholpercentage 12,5 %
Serveertemperatuur 9-12°C

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het