Château Rahoul Graves rouge

Eerste indruk
Bordeaux betekent blenden, en het vakkundig combineren van druivenrassen hebben ze daar tot kunst verheven. Deze rode wijn bestaat voor 72 procent uit merlot, 26 procent cabernet sauvignon en 2 procent petit verdot. Elke druif speelt zijn eigen, belangrijke, rol. Merlot zorgt voor sap en zachtheid, cabernet sauvignon voor kracht en petit verdot voor kleur. Samen blinken ze uit in een complexe maar soepele wijn. Fijntjes in de neus, met rood fruit, vanille en hout. Met in de mond zachte tannines, vlezig zwart en gestoofd rood fruit, een lekker ‘bite’, kruiden, truffel en hartige tonen.
Precies zoals je van een Membre de l’Union des Grands Crus – AOC Graves mag verwachten.
Het verhaal achter de wijn
Ook tijdens de rijping van wijn is er sprake van blenden. In dit geval zit de combinatie hem in het gebruik van eikenhouten vaten met verschillende leeftijden. Deze rode Graves rijpt 12 tot 15 maanden in barriques waarvan 25 tot 30 procent elk jaar vernieuwd wordt. Ongeveer een derde rijpt dus in eerstejaars hout, een derde in tweedejaars en een derde in derdejaars. Dat betekent dat een deel meer houttonen meekrijgt dan het ander. Door die delen vlak voor het bottelen bij elkaar te voegen in rvs-vaten, komt de ideale mix uiteindelijk in de fles terecht. Château Rahoul valt onder de groep Dourthe, de grootste producent in Bordeaux. CEO Patrick Jestin zegt: 'De rode wijn van Rahoul staat bekend om zijn finesse en elegantie.’ Misschien preekt hij voor eigen parochie, wij zijn het in ieder geval met hem eens!
Heerlijk met
boeuf bourguignon, geroosterd rundvlees, stoofschotel met wild, gerijpte kazen.
Details
Land | Frankrijk |
---|---|
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Graves |
Soort | Rode wijn (droog) |
Druif | Merlot, cabernet sauvignon, petit verdot |
Oogst | Handgeplukt |
Houtlagering | 12-15 maanden eiken, 30% nieuw |
Alcoholpercentage | 13% |
Serveertemperatuur | 16-18°C |