Chateau Montelena Riesling Potter Valley

Eerste indruk

Al direct bij het inschenken kietelt de onmiskenbare geur van riesling je neusgaten. Daar hoef je je neus niet eens voor in het glas te steken. Een combinatie van bloemen en verse kruiden. Dan valt je meteen de blinkend goudgele kleur op. Ook de smaak verraadt riesling: de wijn is vol, maar droog. Met de geur van abrikoos, peer en appel. Zelfs een hint van tropisch fruit, zoals mango. Aangename frisheid, mondvullend en smeuïg, fijne kruiderij en een groene ondertoon. Verrassend sappig bovendien, met een lange, rijke afdronk.

Het verhaal achter de wijn

Chateau Montelena Winery maakt deze wijn al 50 jaar. Kortom, in 1973 waren ze regelrechte pioniers omdat ze het aandurfden met deze Duitse druif in Californië aan de slag te gaan. Die jarenlange ervaring komt nu goed van pas. Zo zijn ze in staat om ook in warme, droge jaren als 2021 een gebalanceerde, elegante en frisse riesling te produceren.
Potter Valley is een wijngebiedje in Mendocino County, wat verder weg van de Grote Oceaan. Je zou er een warmer klimaat verwachten, maar omdat de kleine vallei ongeveer 300 meter hoger ligt is het er koeler, met meer verschil in temperatuur tussen dag en nacht. Omstandigheden die ideaal zijn voor cool climate-druivenrassen en riesling is daar de grote ster. Montelena bewijst dat al jaren.

Heerlijk met

de Aziatische keuken: sushi, pittige pad thai of gegrilde garnalen met citroen.

Details
Land VS
Regio Mendocino, Californië
Appellatie Potter Valley
Soort Witte wijn (droog)
Druif Riesling
Oogst Handmatig
Houtlagering Deels: 6 maanden Frans eiken en RVS
Alcoholpercentage 13,8 %
Serveertemperatuur 12-14°C
Jaargang 2021
Het best op dronk Nu tot 10 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het