Chateau Montelena Napa Valley Cabernet Sauvignon

Eerste indruk

Pure power. Deze wijn start met verse bosbessen, bramentaart en cassis. Diepdonker fruit aangevuld door een reeks van warme kruiden: eerst vanille, daarna kruidnagel en kaneel. Een eerste slok legt direct het karakter van cabernet sauvignon bloot: stevig en stoer met helder rood fruit. Een spannende wijn met de fijnst mogelijke tannines. Alles zit op zijn plek - laag na laag wisselen de diepte van het fruit en de elegante textuur zich constant af. Elk glas is een ervaring op zich. In contrast met deze dynamiek is de afdronk gefocust en gedurfd. Cacao, koffieboon en zwarte peper nemen een duik in donker, bijna zwart fruit waarin zich frisse framboos en aardbeienjam schuilhouden.

Het verhaal achter de wijn

Wijnmaker Matt Crafton houdt van oogstjaren die de storyline van een Hollywoodfilm volgen: vol onverwachte uitdagingen, veel karakterontwikkeling en uiteraard een goede afloop. ‘Maar het is net zo bevredigend als een jaar soepel loopt en de kwaliteit voor het oprapen ligt. Voor ons zijn 2005, 2013 en 2019 van die jaren.’ Een bijpassen Amerikaans spreekwoord uit het baseball dat hij graag gebruikt luidt: de natuur levert je een ‘pitch down the middle’. Het zijn dit soort jaren die hem eraan herinneren waarom Napa Valley in het algemeen en de wijngaarden van Montelena in het bijzonder zo speciaal zijn. Niettemin biedt elk oogstjaar dankzij de kennis en kunde van Matt en zijn team de karakteristieken die je zoekt in een heerlijke wijn die zich goed laat bewaren.

Heerlijk met

stevige smaken: een sappige steak, fazant of eend. Maar ook stoofvlees, gegrild kalfs- of lamsvlees met rijke (rodewijn-)sauzen met paddenstoelen en peperkorrels.

Details 2017
Land VS
Regio Californië
Appellatie Napa Valley
Soort Rode wijn (droog)
Druif Cabernet sauvignon (91%), merlot (9%)
Oogst Handmatig
Houtlagering 16 maanden Frans en Oost-Europees eiken, 28% nieuw
Alcoholpercentage 13,6 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Jaargang 2019
Het best op dronk Nu tot 15 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het