Domaine de la Perdrix Tradition

Eerste indruk

Helder fluweelrood. Robuust en ronkend in de neus. Gehard staal en veel zonuren. Dat belooft. Frisse kersen en wat tomatengroen. Salmiak, warmte, kruiderij in je stoofpot. Misschien wat pruimen erbij voor extra diepte. En toch, nog steeds die frisheid. Knap voor wijn uit de droge, hete Mediterrane Roussillon. De Tradition van Perdrix, is een vullende wijn met beschaafde, aangename tannines.

Zeiden we stoofpot? Dit is zeker een wijn om mee te koken. Je zou het zelfs in het eten kunnen doen.

Het verhaal achter de wijn

Geen enkel nieuw wijnbedrijf haalt het in zijn hoofd om nu conventioneel haar wijngaarden aan te planten en te beheren. Niet alleen is Languedoc-Roussillon de grootste wijnleverancier van Frankrijk, het heeft ook het hoogste percentage biologische wijnbouw. Dat betekent dat in de wijngaard geen synthetische middelen worden gebruikt. Denk aan kunstmest, herbiciden en pesticiden. Alleen hulp van organische afkomst, of kort gezegd wat de aarde zelf levert, mag worden ingezet.

Deze wijn is uit de tijd dat Domaine de la Perdrix in de aanloop naar biologische certificering was. Dat noemen we: in conversie. Inmiddels zijn de meeste van hun wijnen officieel BIO.

Heerlijk met

geroosterd lamsvlees, gegrild rood vlees of charcuterie.

Details
Land Frankrijk
Regio Roussillon
Appellatie AOP Côtes du Roussillon
Soort Rode wijn (droog)
Druif Grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Geen, 6 maanden rvs
Alcoholpercentage 14,5%
Serveertemperatuur 15-16°C
Jaargang 2020
Het best op dronk Nu tot 5 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het