Domaine de la Perdrix Tradition
Eerste indruk
Helder fluweelrood. Robuust en ronkend in de neus. Gehard staal en veel zonuren. Dat belooft. Frisse kersen en wat tomatengroen. Salmiak, warmte, kruiderij in je stoofpot. Misschien wat pruimen erbij voor extra diepte. En toch, nog steeds die frisheid. Knap voor wijn uit de droge, hete Mediterrane Roussillon. De Tradition van Perdrix, is een vullende wijn met beschaafde, aangename tannines.
Zeiden we stoofpot? Dit is zeker een wijn om mee te koken. Je zou het zelfs in het eten kunnen doen.
Het verhaal achter de wijn
Geen enkel nieuw wijnbedrijf haalt het in zijn hoofd om nu conventioneel haar wijngaarden aan te planten en te beheren. Niet alleen is Languedoc-Roussillon de grootste wijnleverancier van Frankrijk, het heeft ook het hoogste percentage biologische wijnbouw. Dat betekent dat in de wijngaard geen synthetische middelen worden gebruikt. Denk aan kunstmest, herbiciden en pesticiden. Alleen hulp van organische afkomst, of kort gezegd wat de aarde zelf levert, mag worden ingezet.
Deze wijn is uit de tijd dat Domaine de la Perdrix in de aanloop naar biologische certificering was. Dat noemen we: in conversie. Inmiddels zijn de meeste van hun wijnen officieel BIO.
Heerlijk met
geroosterd lamsvlees, gegrild rood vlees of charcuterie.
Details
Land | Frankrijk |
---|---|
Regio | Roussillon |
Appellatie | AOP Côtes du Roussillon |
Soort | Rode wijn (droog) |
Druif | Grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan |
Oogst | Handgeplukt |
Houtlagering | Geen, 6 maanden rvs |
Alcoholpercentage | 14,5% |
Serveertemperatuur | 15-16°C |