Bodegas Félix Lorenzo Cachazo Carrasviñas Verdejo Fermentado en barrica
Eerste indruk
Helder goudgeel in het glas. Geuren van droge kruiden, gras en citrus. Na even walsen: steenfruit aangevuld met rijp, tropisch fruit. Een droge wijn die in de mond zoet en zacht aanvoelt. Deze op eiken gerijpte verdejo is vol, rond en romig. Mooi om te ervaren wat hout kan doen. Dat proef je, maar het is elegant en nooit te veel. Dit is een boeiende, sappige en kruidige witte wijn met prikkelende tannines aan het lekker lange einde.
Het verhaal achter de wijn
Alles is uit de kast gehaald om van deze - in basis - frisse witte wijn een versie te maken die ook bij steviger eten zijn mannetje staat. En dat is gelukt. Het begint bij de druivenstokken, die meer dan 50 jaar oud zijn. Dat is al de eerste manier om de opbrengst laag en de kwaliteit hoog te krijgen. Vervolgens rijpt het gefermenteerde druivensap zes maanden lang op de lies, oftewel de gistcellen die hun werk gedaan hebben om de druivensuikers in alcohol om te zetten. Regelmatig omroeren (batonnage) geeft de wijn meer structuur en vulling. Ten slotte gebeurt die rijping in Franse eikenhouten vaten van 300 en 500 liter. Zie hieronder wat dat betekent voor de beste wijnspijs-ervaring.
Heerlijk met
Paella met zeevruchten, foie gras, eend, gegrilde vis, of vis met saus.
Producent
Bodegas Félix Lorenzo Cachazo
Details
Land | Spanje |
---|---|
Regio | Rueda |
Appellatie | DO Rueda |
Soort | Witte wijn (droog) |
Druif | Verdejo |
Oogst | Handmatig |
Houtlagering | Zes maanden op de lies in Franse eikenhouten vaten |
Alcoholpercentage | 13,5 % |
Serveertemperatuur | 12-14°C |