Nino Franco Brut (bio)

Eerste indruk
Die begint met de heldere, strogele kleur. Gevolgd door geuren van appel, peer en citrusfruit die je ook proeft. Met wijn is dat niet altijd het geval. Hier wel en dat is prettig. Die fruitigheid zorgt voor een frisse en smaakvolle ervaring. De biologische Brut van Nino Franco is een romige en delicate mousserende wijn met een fijne, aanhoudende mousse en een plezierige hartigheid.
Deze Italiaanse bubbel is gemaakt van druiven die hoog op de heuvels in de historische Prosecco-regio groeien. Een elegante wijn, opgedragen aan Giovanni Franco - beter bekend als Nino - de zoon van de oprichter.
Het verhaal achter de wijn
Het druivenras achter deze wijn is glera, ooit bekend als prosecco. De druiven groeien op zeer diverse bodems die het resultaat zijn van complexe formatieprocessen. Met een dunne laag aarde op de steile en meer geërodeerde hellingen, waar zich organische resten aan het oppervlak verzamelen. Op minder steile delen is de aardlaag dieper, en het terrein stabieler met relatief meer klei.
De wijn wordt gemaakt volgens de Charmat-methode. Na het persen en ontstelen vinden het koelen van de most en de fermentatie plaats in temperatuurgecontroleerde, roestvrijstalen tanks. De tweede fermentatie gebeurt niet op de fles, zoals bij de klassieke methode, maar in de zogeheten autoclave (een afgesloten drukvat).
Heerlijk met
vis, frituur (echt!), groenten en wit vlees. Ook ideaal als aperitief.
Producent
Nino Franco
Details
Land | Italië |
---|---|
Regio | Valdobbiadene |
Appellatie | Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG |
Soort | Mousserende wijn (droog) |
Druif | Glera |
Oogst | Handmatig |
Houtlagering | Geen |
Alcoholpercentage | 11,5 % |
Serveertemperatuur | 6-8°C |