Bogle Cabernet Sauvignon

Eerste indruk

Zo’n vriend waar je altijd van op aan kunt. Deze Cabernet Sauvignon is stevig en stoer, met rokerig, donker fruit. Zonder streng of stroef te worden, waar je misschien aan denkt bij deze druif. Een compote van kersen en pruimen met oriëntaalse kruiderij. Donkere chocola en een getoast caramelletje erachteraan. Dat doet 14 maanden Amerikaans eiken met deze wijn. De typische signatuur van Bogle. Niet voor niets hebben ze grootste voorraad eiken vaten in de VS. Enfin. Deze wijn is zo consistent, ongeacht het oogstjaar heb je heel veel kwaliteits voor zijn prijs.

Het verhaal achter de wijn

De druiven voor deze Cabernet Sauvignon komen van meerdere Californische wijngaarden: Lodi, Clarksburg en Monterey. De druif is van oorsprong Frans en vooral bekend als dé beroemde gangmaker van Bordeaux van de linkeroever. Oude wereld - nieuwe wereld? In de VS maken ze er inmiddels ook al zo’n 150 jaar wijn mee.

Bij Bogle snappen ze bovendien dat goed zorgen voor het land belangrijk is voor de toekomst. In 2018 ontvingen ze de Green Medal Leader Award, een schoolvoorbeeld van duurzaam werken met impact op milieu, maatschappij en economie. Bogle’s Cabernet Sauvignon is dan ook: Certified by the California Rules for Sustainable Winegrowing.

Heerlijk met

Eigenlijk alle soorten vlees van grill of barbecue. Spareribs, geit, rundvleesburgers of rib-eye steak. Voor niet-vleeseters denk je aan geroosterde aubergine met provolone, en Bogle durft zelfs een advies voor dessert te geven: mousse van donkere chocolade met verse bosbessen. Well, why not?

Details
Land Verenigde Staten
Regio Californië
Appellatie Clarksburg
Soort Rode wijn (droog)
Druif Cabernet Sauvignon
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Vergist op Amerikaans eiken
Alcoholpercentage 14,5%
Serveertemperatuur 16-19°C
Jaargang 2018
Het best op dronk Nu tot 8 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het