Naegele Spätburgunder trocken

Eerste indruk

De typische kleur van kersen, waar hier en daar wat blauw doorheen schijnt. Echt! En die kersen, die ruik je. Maar ook bessen, chocolade en tabak. Deze wijn heeft veel te bieden en doet dat op fluwelen wijze - een stoer type met een zacht karakter. De rijping in gebruikte barriques (oude eikenhouten vaten) geven een finale van vanille en rokerigheid aan deze moderne Spätburgunder. Vol fruit en sap, met hele fijne tannines.

Het verhaal achter de wijn

Spätburgunder behoort tot de vroegste rassen die in het westelijk deel van Centraal Europa uit wilde druiven veredeld werden. De historie liep vermoedelijk als volgt: in 884 door Karel de Dikke geïntroduceerd aan het Bodenmeer. In de 13e eeuw in de Rheingau aangeplant, in de 16e eeuw vermoedelijk ook in de Pfalz. In de Pfalz staat er nu bijna 1600 hectare. Momenteel is zo’n 10 procent van het totale Duitse wijnbouwgebied met deze druif beplant. Wat riesling is voor witte wijn in Duitsland, is Spätburgunder voor rood: wijnen waarbij de lat hoog ligt. En dat proef je.

Heerlijk met

wild of stoofschotels, gegrilde groenten op mediterrane wijze en gebakken kalfslever. Of heel simpel bij de ‘borrel’, met een selectie kazen en charcuterie.

Details
Land Duitsland
Regio Pfalz
Appellatie Pfalz
Soort Rood (droog)
Druif Spätburgunder
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Op gebruikte houten vaten
Alcoholpercentage 13,5 %
Serveertemperatuur 14-18°C
Jaargang 2020
Het best op dronk Nu tot 5 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het