Naegele Feuer Spätburgunder

Eerste indruk

De kleur is helderrood met wat tinten die verraden dat deze wijn zich al mooi begint te ontwikkelen na een aantal jaar rijping. Aardse geuren met overduidelijk kers en morel, iets van drop en leer. Dat proef je terug in deze zwoele spätburgunder: rijp rood fruit, oosterse kruiden, trekdrop - het zit er allemaal in verpakt. Op een fijne, riante en verleidelijk makkelijke manier. Deze premium Spätburgunder van Naegele komt van de oude wijngaard ‘Feuer’ en is 15 maanden gerijpt op houten vaten. Een zeer lage oogstopbrengst van slechts 45 hectoliter per hectare draagt bij aan de hoge kwaliteit, zeker gezien de aantrekkelijke prijs.

Het verhaal achter de wijn

In dit geval, achter de druif en wat deze in Duitsland te zoeken heeft. Genetisch exact hetzelfde druivenras, toch een andere naam. Pinot noir in Frankrijk, pinot nero in Italië en Spätburgunder in Duitsland. Toch is de laatste een relatieve nieuwkomer bij onze oosterburen. Nadat bodem- en klimaatonderzoek door het Deutsches Weininstitut aantoonde dat Bourgogne niet veel verschilde van Duitse regio’s zoals Rheinhessen, Baden en Pfalz, ging het roer om. Oude Duitse druivenrassen als lemberger, dornfelder en portugieser werden gerooid, en pinot noir aangeplant. Misschien jammer vanuit historisch oogpunt, maar het is en blijft een succesvolle keuze. En dat proef je.

Heerlijk met

wildgerechten, varkensfilet, groentenquiche met tomaat en coq au vin of entrecote. Een veelzijdige maaltijdbegeleider dus.

Details
Land Duitsland
Regio Pfalz
Appellatie Pfalz
Soort Rood (droog)
Druif Spätburgunder
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Gerijpt op houten vaten
Alcoholpercentage 14,5 %
Serveertemperatuur 14-18°C
Jaargang 2019
Het best op dronk Nu tot 5 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het