Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape Le Plateau

Eerste indruk

‘Pure klasse.’ Dat vinden we zelf ook, maar we laten deze keer vooral de internationale wijncritici het woord doen: ‘Diep robijnrood, geparfumeerde aroma’s van framboos en kersen uit de weckpot. Gesuikerde bloemen, mokka en wierook verlevendigd door een rokerige, minerale toets. Aanlokkelijk zoet als een energieke, compacte jam van rood fruit, smaken van cherry coke, lavendel en kruidkoek die zich langzaam verdiepen als de wijn lucht krijgt. Toont superbe details en minerale kracht in een opvallend lange, naadloze afdronk met aanhoudende tonen van fivespice en bloemen.’ ‘Een erg diepe en charmante wijn met een geheel eigen microkosmos aan kruiden. Krachtig en toch verfijnd.’

Het verhaal achter de wijn

Achter de wijnmaker, beter gezegd. Pierre Fabre vertegenwoordigt de vierde generatie van de familie die leiding geeft aan Château Mont-Redon. Sinds 2017 is Pierre algemeen directeur en voert hij het team van wijnmakers aan. Een man van principes met zijn eigen filosofie en kijk op wijn maken. Lage opbrengsten en handmatig werken in de wijngaard, zijn zijn voornaamste richtlijnen. ‘Le Plateau maken we niet ieder jaar. De beste jaren zijn wanneer het heet en droog is, de opbrengsten laag en met een goede concentratie. Dit is het mooiste terroir van ons landgoed, het is de ziel van ons werk.’ Zoveel inspanning en focus, dat vraagt om waardering. De bekendste wijncritici ter wereld weten Le Plateau 2016 te vinden en belonen die met hoge cijfers: 97/100 van James Suckling, 95/100 van Wine Spectator, 93-95 punten van Wine Advocate, 95+ punten van Jeff Dunnuck. Kijk, dan tel je mee.

Heerlijk met

coq-au-vin (rouge), gesmoorde ham van wild zwijn, jachtschotel, lamsragout met tijm, schapenbout, wild zwijn.

Details
Land Frankrijk
Regio Rhône
Appellatie Châteauneuf-du-Pape
Soort Rood (droog)
Druif 60% grenache, 30% syrah, 5% mourvèdre, 5% counoise, muscardin, vaccarèse, cinsault
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Deels op eikenhout (60%) waarvan 50% nieuw
Alcoholpercentage 15 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Jaargang 2016
Het best op dronk Nu tot 20 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het