Bogle Petite Sirah

Eerste indruk

Dieppaarse kleur. Een krachtige, aardse geur: zongerijpt donker fruit, een toefje mokka en wat cacao. En een herkenbare houtopvoeding. Deze Petite Sirah rijpte niet voor niets 15 maanden op Amerikaans eiken. Een ongekende zachtheid met een bijna romige textuur - je weet wel, dat gevoel in je mond. Tannines zijn er, maar versmelten met de rijkheid van deze weinig gesignaleerde druif. Intense nazomersmaken van blauwe bessen en bramen. Indian summer in je glas! Powerhouse-wijn die vraagt om iets stevigs te eten erbij.

Het verhaal achter de wijn

Petite sirah is synoniem voor: durif, een van oorsprong Frans druivenras dat nu vooral in Californië beroemd is. Charles McIver van Linda Vista Winery, in de buurt van San Jose, importeerde hem als eerste, in 1884. Over de naam wordt getwijfeld. Het was óf gekozen om marketingredenen, óf omdat er stomweg een verkeerd label aan hing (in de Isère en de Ardèche wordt de naam petite sirah vaak gebruikt voor syrah). We zullen het misschien nooit weten. Oprichter Warren Bogle startte er hoe dan ook in 1968 mee en de wijn wordt daarom beschouwd als een echte familietraditie.

Heerlijk met

Lamsschouder met rozemarijn of spare-ribs met een bbq-saus van zwarte bessen om heel specifiek te zijn, maar eigenlijk met bijna alle soorten vlees van grill of bbq.

Details
Land Verenigde Staten
Regio Californië
Appellatie Clarksburg
Soort Rode wijn (droog)
Druif Petite sirah
Oogst Handgeplukt
Houtlagering Amerikaans eiken
Alcoholpercentage 14,5 %
Serveertemperatuur 16-19°C
Jaargang 2018
Het best op dronk Nu tot 8 jaar

Deze website gebruik Cookies.
Meer informatie

Ik snap het