CONTACTINFO   //   TEL +31 [0]10 426 46 72   //   MAIL sales@hosmanvins.nl

OVER HOSMAN VINS

De naam Hosman heeft een vertrouwde klank in Schiedam, de Randstad en daar buiten. Als het gaat om eten endrinken, is dat al tientallen jaren het geval. De collectie wijnen is sterk, in de breedte èn in de diepte. Eigen import en kennis van de markt zorgen voor een aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding. Regelmatig worden evenementen georganiseerd waar de wijn rijkelijk vloeit: Villa Rosé, Oesters aan de Haven, de Grote Voorjaarsproeverij, de (privé) Proeverijen à la Carte en de Wijnmarkt, zijn stuk voor stuk een begrip. Hoewel iedereen de keldersfeer en de gastvrijheid op prijs stellen en de aankoop graag vooraf laat gaan door even goed te keuren, neemt de laatste jaren bestellen via internet toe.Hosman Vins belevert zowel horeca, wijnspeciaalzaken als particulieren.

Kantoor- en openingstijden:

Hosman Vins is tijdens kantooruren bereikbaar van ma t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur. De wijnwinkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur.

Bezoekadres: Westvest 44, Schiedam.

Het bedrijf was on-Hollands, eerder Bourgondisch!

Als schiedammer, wijnliefhebber en horecaman ben ik natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de familie Hosman. Mijn eerste restaurant ervaring met mijn ouders was in de Bistrot van Willibrord, de eerste keer met een meisje uit eten was daar ook. Het was dus ook logisch dat in mijn sommelliers carrière ik graag bij Hosman de wijn en gedistilleerd bestelde. Maar het was niet alleen de drank die het hem deed maar het familiegevoel van het bedrijf was on-Hollands, eerder Bourgondisch! Het is na al die jaren ook normaal dat de wijn producerende vrienden van Hosman Vins ook mijn vrienden zijn geworden. Zoals Freddy Wohnrau van het top-wijnhuis Merryvale Vineyards, een fantastische kerel met een geweldig gevoel voor humor. Hij neemt altijd sigaren voor mij mee uit Brissago, het stadje in Zwitserland waar mijn voorouders vandaan komen. Het is een band die je graag met de producenten wilt hebben, zo leer je de wijn het beste kennen en waarderen.

-Lou Borrani-

Ik ken geen andere plek waar alles zo samen valt

Begin deze eeuw Hosman Vins ontdekt en er sindsdien niet meer weg te slaan. Geen andere plek in Nederland waar je beter terecht kan voor de ultieme wijnbeleving. Ik ken geen andere plek waar alles zo samen valt. Alleen al het binnenlopen in Hosmans' ‘wijnkerk’ is al een belevenis die nauwelijks te beschrijven valt; die moet je zelf ervaren.

-Rob Swenne, senior director Indirect Tax Deloitte-